Crafted from a single block of wood

Lanserring-london-case-study-for-bespoke-luxury-kitchen

A key requirement for our client, and avid forager, was to house all of her tools in a highly practical and beautiful way
Lanserring-client-foragingLanserring-London-client-basket-of-mushrooms-foraged-from-local-area

Foraging in the surrounding forests and downs, our client also tends to a walled garden, bees and a small orchard
Lanserring-sustainable-sourced-walnutmaking-off-a-bepoke-drawer-box-in-Lanserring-workshop

Carved from a single block of sustainable walnut
Lanserring-luxury-bespoke-kitchen-drawer-box-making-of

Sculpted using computer-aided cutting technology
Lanserring-bespoke-drawer-box-being-hand-finishedLanserring-bespoke-kitchen-storage-solution

Hand finished for a perfect fit
Lanserring-bespoke-kitchen-storagelanserring-london-bespoke-foraging-drawer

The making of our signature drawer box

At Lanserring, there are no ‘off-the-shelf’ designs – every commission is created as a response to client and context. Our signature drawer box is a wonderful example of this philosophy: designed around our client’s specific needs and desires, it tells a very personal story.

The recipient of the drawer box lives in Wiltshire and has a strong connection to the land. A keen forager, she also tends a vegetable garden and a small orchard, keeps bees and has a nanny goat called Jemima. She arrived at our first design meeting with a box containing her favourite foraging tools; it was immediately obvious to us that this was the starting point for our design.

As part of her new kitchen, we created a bespoke organisation system that reflects the important role these tools play in our client’s life. Carved from a single block of sustainable walnut, the presentation box contains precision-cut apertures into which the foraging implements slot neatly. To ensure a snug fit, we transferred the sizes and proportions of each item into our drawing system; the block of wood was then sculpted using computer-automated cutting technology before being finished by hand. We even added to her collection with a Lanserring mushroom-foraging knife, designed especially for her as a surprise.

Her kitchen had not been updated for 25 years, so for our client this was a dream come true – a new space that is both inspirational and practical, designed around the things and the people that matter to her; the symbolic and structural heart of the home. She couldn’t have been more thrilled with the results!

Recommended

STAY IN TOUCH

Subscribe to keep up to date with the latest Lanserring news and views.